maandag 1 augustus 2011

Het begint met een lààànge dag


Ik denk dat we nog nooit zo relax op reis zijn vertrokken. Met een vlucht om 22h30 hadden we alle tijd om de bagage gereed te krijgen. Bij de aankomst in de luchthaven stellen we vast dat we niet alleen naar IJsland vertrekken: bij de check-in van Icelandair staat een enorme file. Het duurt een uur voor we erdoor zijn zodat we net op tijd aan de gate zijn voor de boarding. Geen paniek echter want de binnenkomende vlucht uit Reykjavik had vertraging waardoor ook wij met vertraging (22h50) de lucht ingaan.
Het vliegtuig is een nieuwe Boeing 757 met voor elke passagier een persoonlijk mediacenter met touchscreen. Ik laat me tijdens de vlucht in stemming brengen met de muziek van Bjork en Sigur Ros, IJslandser kan het niet !
Hoewel het bij ons vertrek in Brussel reeds donker was, wordt het steeds klaarder als we noordelijker vliegen. Het lijkt wel of de zon terug opkomt.
Bij de aankomst in Keflavik is het uiteindelijk toch nog vrij donker. We zien het verlichte Reykjavik tussen de wolken passeren en landen rond 00h15 plaatselijke tijd op IJslandse bodem. De bagage en de huurwagen hebben we vrij snel in ons bezit, zodat we rond 2h00 onder de lakens liggen. Al bij al hebben we dus nog een lange dag gehad.

Geen opmerkingen: