maandag 13 november 2023

Key West, heen en terug

Vandaag rijden we vanuit Islamorada naar Key West en terug. Het is een rit van 140 km langs de US-1 over bruggen en een parelsnoer van eilanden (de 'keys', van het Spaanse 'cayos' dat eiland betekent). Op Big Pine Key zoeken we naar de Key Deer, een kleine hert dat enkel nog op dit eiland leeft. Maar veel geluk hebben we niet.

De weg tot Key West is echter volgebouwd met huizen, appartementen, resorts, hotels, restaurants en allerlei winkels. Veel van de kust krijgen we niet zien want waar geen bebouwing is zijn er bomen en struiken. De begroeiing is waarschijnlijk bedoeld als bescherming tegen orkanen.

In Key West is het vrij druk, vooral aan de Southernmost Point Buoy waar een rij van 50 meter staat voor een foto met de boei. Daar doen we niet aan mee. We lunchen op een terrasje aan de zee, wandelen door Duval Street en langs het huis van Ernest Hemingway. 

Daarna is het al tijd om terug te rijden want de zon gaat al onder rond 17h40, en die zonsondergang kunnen we nog net meepikken aan de Bahia Honda Railroad Bridge.

Geen opmerkingen: