maandag 8 februari 2010

Rondreizen

Dat het een rondreis wordt is natuurlijk evident voor ons, maar er zijn verschillende opties op dat vlak.
Met een huurwagen en kamperen is veruit de goedkoopste oplossing maar vermits we eigenlijk geen kampeermateriaal hebben (in Zuid-afrika en Australiƫ was dat ter plaatse voorzien) zien we er wat tegenop om die investering te doen. Een degelijke 4-persoonstent kost al gauw 400-500 euro en kookmateriaal hebben we ook al niet. Bovendien zorgt dit voor heelwat meer kilo's bagage op het vliegtuig.
Een camper is een optie die we in Schotland en Noorwegen goed hebben ervaren. In Amerika heeft dit echter meer nadelen dan voordelen. Een camper voor 4 personen is groter dan in Europa (8 meter lang is geen uitzondering), verbruikt veel meer en is moeilijker te manoeuvreren. Bovendien ben je voor 3 weken al gauw 3000 euro kwijt. Uit reisverslagen van Amerikagangers las ik ook dat zelf eten maken in een camper niet bepaald goedkoper zou zijn dan op restaurant gaan.
De derde optie (die we uiteindelijk ook gaan kiezen) is een huurwagen met overnachting in motel/hotels. Het nadeel is dat we de meeste overnachtingen vooraf moeten vastliggen, zoniet bestaat de kans dat we teveel tijd verliezen bij het zoeken elke dag en/of dat we ergens belanden in een 'kruip-in' die we liever niet als reisherinnering zouden hebben. Bij het kiezen van de wagen kunnen we nu ook opteren voor een 4WD die de mogelijk biedt om off-road te gaan en zo minder toeristische routes te volgen. Dat wordt het dus !

Geen opmerkingen: