zaterdag 22 augustus 2009

Een drukke laatste dag

Ochtendgloren om ... 6h30
Het had beter geweest om nog een dagje meer in Kaapsted te blijven maar dat was niet voorzien. Na het ontbijt maken we de reiszakken vertrekkensklaar en rijden we naar Boulder's Beach. Wandelen op het kleine strandje tussen de kolonie Afrikaanse pinguïns is onvergetelijk.
Afrikaanse pinguïns op Boulder's Beach
Vervolgens rijden we naar de Kaap de Goede Hoop en voor de laatste keer kunnen we onze Wildcard gebruiken die toegang geeft tot de SANparks. Ook het weer valt best mee, gezien het seizoen. De voorbije dagen is er veel regen gevallen. Vandaag staat er een stevige, frisse wind, maar de zon is er!
We zijn er geweest!
We zijn net op tijd vertrokken als er een bus Japanners arriveert.
We zouden via Hout Bay naar de Tafelberg rijden, maar spijtig genoeg is de spectaculaire Chapman's Peak Drive gesloten wegens lawinegevaar. Ook de Tafelberg blijkt gesloten wegens teveel wind. Daar hadden we sowieso geen tijd voor en het zicht vanop de ernaast gelegen Signal Hill is eigenlijk 'bijna' zo mooi en bovendien gratis.
Tafelberg vanop Bloubergstrand
Tot slot rijden we naar Bloubergstrand in het Noorden, naar mijn mening het prachtigste zicht op Kaapstad en de Tafelberg.
De wagen wordt afgeleverd bij KEA, er wordt geen probleem gemaakt over de kapotte vering.
In de luchthaven worden de laatste Rands omgezet in kadootjes, waarna we een lange terugvlucht tegemoet gaan.
Heel toepasselijk: 'Out of Africa'

Geen opmerkingen: