dinsdag 4 augustus 2009

De 'gravels' van Kruger

Olifant in Kruger
Witte neushoorn in Kruger
De hele dag kunnen we rondrijden met onze eigen wagen en dieren observeren. Van de Big-5 hebben we er 4.2 gezien, ttz. het luipaard liet alleen een stukje van zijn staart zien, maar de andere (leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns) hebben we volledig op ons lijstje. Verder ook natuurlijk giraffen, zebras, nijlpaarden en krokodillen.
We rijden zuidwaarts tot Tshokwane om dan via de Orpen Gate terug het park te verlaten. We moeten nog naar het nabijgelegen Pungwe bush camp in het Manyeleti Game Reserve. Nu ja, nabijgelegen wil zeggen dat we nog een uur rijden over een kronkelende gravel en pas in de schemer aankomen in het kamp.
Manyeleti Game Reserve bij valavond
Cilia, de gastvrouw ontvangt ons met haar staff en brengt ons naar onze 'kamer', een hut met rieten dak en muren van canvas. De badkamer heeft een douche, ligbad, wastafel en toilet, alles in een 100% 'Out-of-Africa'-stijl. Na het avondeten worden we naar onze 'kamer' gebracht (kwestie van geen ongewenste gasten tegen te komen onderweg). De warmwaterkruik in ons bed zorgt voor een zalig warme nacht in de bush.
Pungwe slaapkamer

Geen opmerkingen: