vrijdag 29 februari 2008

De knoop is doorgehakt

Deze week een prijsaanvraag gedaan bij Aussie Tours voor de binnenlandse vluchten en de huur van de 4WD camper. De bedoeling was om een vergelijking te maken met de prijzen van GazelleWorldWave en directe internetprijzen. Besluit : doe geen moeite om alles zelf te regelen via internet want de prijzen bij de 2 Belgische touroperators zijn op enkele euro's na vrijwel gelijk aan die op internet. Bijkomend nadeel via internet is dat je het volledige bedrag onmiddellijk per creditcard dient te betalen, terwijl je bvb. bij Aussie Tours een voorschot betaalt van 25 %. En dat doet de kosten wel wat spreiden.
Kortom : we hebben geboekt !
De binnenlandse vluchten doen we met Qantas. De low-cost maatschappij Jetstar is wel goedkoper maar Aussie Tours werkt enkel met Qantas. Bovendien vliegt Jetstar niet op Alice Springs. Ook voor wie graag stipte vluchturen heeft is Jetstar geen goeie optie. Op hun website vond ik het volgende : "The airline does not guarantee it will be able to carry you and your Baggage in accordance with the date and time of the flights specified." Zo'n zin vond ik niet bij Qantas. Jetstar lijkt dus zowat op Ryanair.
Bij Britz huren we de camper, nu ja, het is niet echt een camper. Het is een Toyota Landcruiser (lang model) met een tent op het dak en één ernaast. Een tekening werd reeds eerder in deze blog gepubliceerd.
De planning ziet er als volgt uit :
- aankomst sydney en verblijf van 2 dagen,
- doorvliegen naar Brisbane en ophalen van 4WD camper,
- in 14 dagen rijden we naar Cairns via enkele omwegen (bvb. Fraser Island en ook Cooktown),
- vlucht van Cairns naar Alice Springs en ophalen van volgende 4WD camper,
- 6 dagen rondtoeren in de Red Centre,
- vlucht van Alice Springs naar Brisbane en verblijf bij familie (2-3 dagen),
- 'gewone' wagen huren in Brisbane en terugrijden naar Sydney via Blue Mountains in 4 dagen,
- terug naar huis vanuit Sydney.
Een hele boterham dus, over een periode van 31 dagen, zowat de hele maand augustus.

Geen opmerkingen: