donderdag 27 januari 2011

Camping versus B&B/hotels

Ik heb ondertussen al enkele reisverslagen gelezen over IJsland. Kamperen is natuurlijk best mogelijk, de voornaamste factor hierbij is echter het weer, meer bepaald regen en temperatuur.
Koude en ook vriestemperaturen hebben we reeds meegemaakt in Australië en Zuid-Afrika. Daar valt best mee te leven zolang het maar opwarmt overdag, en dat laatste is nu misschien het probleem in IJsland. Als het daar bovenop ook nog eens regent, dan zal het plezier nog ver te zoeken zijn ...
Het alternatief is een camper. Daar een normale camper niet door het binnenland mag rijden blijft alleen de 4x4 camper-versie over. Het beschikbare model is een doublecab pickup met een opgebouwde camper-constructie (zoals hier te zien is). Het ziet er best comfortabel uit, compleet met frigo, gasfornuis, wasbekken, verwarming en 4 zitplaatsen aan een tafel. Om te slapen is het echter iets té krap voor 4 personen (of er moeten er 2 in een tent ernaast slapen). Bovendien is de prijs nog een stuk hoger dan een standaard terreinwagen.
De keuze valt uiteindelijk op de gewone terreinwagen met overnachting in B&B of hotels. Het is minder flexibel en iets duurder maar een goed en warm bed is geld waard !

Geen opmerkingen: