donderdag 19 augustus 2010

Steile straten en 'Cable Cars'

Omdat San Francisco gekend is voor de mist tot in de late voormiddag, hoeven we ons niet te haasten. Rond 10 uur rijden we de stad in, er zijn immers genoeg parkeergarages rond Fisherman's Wharf, de buurt nabij de baai vanwaar Alcatraz en de Golden Gate Bridge te zien is.We rijden langs enkele bekende plaatsen zoals Coit Tower (uitzichtpunt over de stad), Lombard Street (de meeste kronkelende straat ter wereld), St. Mary's Catherdral, de Victoriaanse huizen aan Alamo Square (de zgn. 'Postcard row') en rijden vervolgens via Lincoln Park naar een uitzichtpunt op de Golden Gate Bridge. Hier is het echter mistig en koud, de brug hangt half in de wolken. De geplande fietstocht over de brug naar Sausalito heeft dus weinig zin. Als we bij 'Pier 39' komen schijnt de zon opnieuw maar de brug blijft in de wolken en er staat een koude wind.
De grootste attractie op Pier 39 is de kolonie zeeleeuwen die op vlotters naast de pier liggen te zonnen. Met hun grappige geluiden en spelletjes onder elkaar vermaken ze de voorbijgangers.


Als alternatief op de fietstocht maken we enkele ritjes op de historische trams uit de jaren 60 en de 'Cable Cars' die de steile straten op en neer rijden.
Tegen de avond ligt de stad terug helemaal in de mist en rijden we terug naar het hotel nabij de luchthaven.

Geen opmerkingen: