vrijdag 22 augustus 2008

Weer de lucht inWe hebben weer een hoofdstuk afgerond van onze reis. We laten de Red Centre achter ons en vliegen vandaag naar Brisbane. De 4WD camper wordt terug ingeleverd bij Britz en een taxi brengt ons naar de luchthaven. Onze vriendelijke taxichauffeur speelt graag reisgids en vraagt ons of hij wat over Alice Springs mag vertellen. We komen heel wat te weten : dat het hier niet meer geregend heeft sinds maart vorig jaar, dat er in 1988 een overstroming was van 4 meter hoog en die 2 miljard dollar gekost heeft, dat de stad ontstaan is rond een pub in de jaren 20 en dat de staat Northern Territory het hoogste percentage aboriginals heeft van Australie en dat de integratie een ramp is.
We zijn ruim op tijd in de luchthaven zodat er nog een beetje shopping-tijd is. De vlucht gaat over Sydney omdat rechtstreeks vliegen naar Brisbane niet mogelijk is.
We komen rond 19h30 aan in Brisbane en vertrekken een halfuur later met een (gewone) huurauto naar Robina. Onderweg is er een ongeluk zodat we pas rond 22h bij de Thielemanskes aankomen. Er wordt veel verteld en we liggen laat in bed ...

Geen opmerkingen: