donderdag 21 augustus 2008

Palm Valley



Het is mijn verjaardag vandaag en ik krijg twee gerepareerde banden cadeau voor 100 dollar. De 'bandenspecialist' was een trio van gespierde mannen die zonder hulp van enige pneumatische machine in een mum van tijd een nieuwe binnenband staken. Rond 10h30 stonden we al vertrekkensklaar naar Palm Valley.
De route er naar toe liep door een uitgedroogde rivierbedding en was weer 4x4 werk van de bovenste plank. Eerlijk gezegd had ik de eerste kilometers wel een klein hartje uit schrik voor een vierde lekke band maar dat bleek ongegrond. Na 20 km stonden we in het midden van Palm Valley, een uniek biotoop van de Red Cabbage Palm, een soort die alleen hier bestaat op de wereld en waarvan er ongeveer een 200 tal exemplaren groeien. Wondermooi !
Na een wandeling van een uurtje keren we terug via dezelfde rivierbedding.
Onze route gaat verder via Gosse Bluff, de meteorietkrater die we gisteren bezochten, en vervolgens naar Glen Helen. We volgen de West Macdonnell ranges tot in Alice Springs. Het is al donker als we daar aankomen. We logeren op dezelfde camping als de eerste keer. 's Avonds staat er een ijskoude zuidenwind, het is er amper 9 graden als we gaan slapen.

Geen opmerkingen: